Verkoop: 085-9020050
Sluiten
Kardol Autobedrijf Zoek-icoonKardol Autobedrijf Zoek-icoon
Kardol Autobedrijf kaart-icoonKardol Autobedrijf kaart-icoon
Kardol Autobedrijf Zoek-icoon
Kardol Autobedrijf kaart-icoon Stephensonstraat 21 Tiel, 4004JA Kardol Autobedrijf Zoek-icoon Verkoop: 085-9020050    

Banden wisselen | Auto Kardol

Voor banden moet u bij Auto Kardol zijn!


Bent u op zoek naar zomer of winterbanden? Dan bent u bij Auto Kardol aan het goede adres. Wij kunnen u adviseren over welke banden voor u geschikt zijn. Daarnaast kunt u bij ons terecht om banden te wisselen, reparatie en opslag. Vaak kunnen wij banden wisselen terwijl u wacht, zo bent u snel weer op weg.

 

 

Wanneer moet ik zomerbanden wisselen?


Steeds meer automobilisten kiezen ervoor zomer en winterbanden te wisselen wanneer het seizoen er om vraagt. Een ezelsbruggetje van Veilig Verkeer Nederland luidt zomertijd=zomerbanden. Een prima regel, toch is het goed om rekening te houden met het volgende, uw winterbanden zullen bij temperaturen boven de 7 graden celsius harder slijten en sterk aan grip inleveren. Het kan dus raadzaam zijn om bij warme vooruitzichten eerder een bandenwissel in te plannen om overmatige slijtage aan uw winterbanden te voorkomen.

 

Wanneer moet ik dan mijn winterbanden wisselen?


Voor het wisselen van winterbanden gaat het bovengenoemde ezelsbruggetje ook prima op, maar ik hier is er een kanttekening te plaatsen. Buiten de temperatuur is er nog omstandigheid waarin de winterband uitblinkt, regen en andere neerslag. Door de andere profilering van een winterband is deze uitermate geschikt om grotere hoeveelheden water af te voeren. Wanneer er in het najaar veel neerslag wordt voorspeld is het een overweging waard om de winterbanden iets eerder te monteren en te profiteren van de grotere afvoercapaciteit van de gemiddelde winterband.

 

De voordelen van winterbanden op een rij

We zetten de voordelen van winterbanden tijdens winterse of natte omstandigheden nog even voor u op een rij:

- Betere grip

- Minder slip

- Betere wegligging

- Kortere remweg

 

Kan ik bij Auto Kardol ook nieuwe banden kopen?


Zeker kunt u bij ons ook nieuwe banden kopen. Wanneer u op zoek bent naar nieuwe banden of langskomt voor een bandenwissel, komt vaak aan het licht dat uw huidige banden niet meer voldoen. Zodoende voorzien wij u graag van passende advies en kunt u via ons desgewenst nieuwe banden kopen. Uiteraard kunnen wij deze ook voor u monteren.

 

Alles op het gebied banden bij Auto Kardol


Naast de aanschaf en montage van nieuwe of gebruikte banden biedt Auto Kardol nog meer. Zo kunnen wij uw banden balanceren en de auto uitlijnen voor een optimale rijervaring. Daarnaast kunt u uw banden ook bij ons opslaan. U heeft geen omkijken meer naar de opslag en op het moment dat u toe bent aan een bandenwissel maakt u een afspraak en staan de banden klaar wanneer u bij ons aankomt. Gemakkelijk en snel!

 

 

ContactgegevensKardol Autobedrijf nieuws update! X

Op woensdag 13-05-2020 heeft er een brand plaatsgevonden in ons filiaal in Nijmegen. (Lagelandseweg 63) Hierdoor is het pand voor langere tijd onbruikbaar geworden.

Onze werkzaamheden zijn voorlopig overgeplaatst naar ons filiaal aan de Stephensonstraat 21 in Tiel. Bestaande telefoon en mail adressen zijn gewoon bereikbaar.

De vertrouwde service en kwaliteit die u van ons gewend bent wordt voorlopig in Tiel voortgezet. Hiervoor zijn oplossingen met vervangend vervoer en haal en breng service.