Verkoop: 085-9020050
Sluiten
Kardol Autobedrijf Zoek-icoonKardol Autobedrijf Zoek-icoon
Kardol Autobedrijf kaart-icoonKardol Autobedrijf kaart-icoon
Kardol Autobedrijf Zoek-icoon
Kardol Autobedrijf kaart-icoon Stephensonstraat 21 Tiel, 4004JA Kardol Autobedrijf Zoek-icoon Verkoop: 085-9020050    

Goed airco onderhoud is essentieel


Zoals alle systemen in uw auto heeft ook uw airco-systeem regelmatig onderhoud nodig om goed te blijven functioneren. Daarnaast kan het langdurig uitstellen van airco onderhoud schade veroorzaken aan bepaalde onderdelen en kan het nare geurtjes in uw auto tot gevolg hebben. Bovendien is een goed functionerend airco-systeem niet alleen comfortabel, het verhoogt ook de verkeersveiligheid. Onderzoek heeft uitgewezen dat bestuurders is koele auto 30% minder vaak betrokken zijn bij een ongeval.

 

 

Airco onderhoud bij Auto Kardol


Om uw airco in topconditie te houden biedt Auto Kardol verschillende soorten airco onderhoud aan.

 

Kardol Aircocheck

De Kardol Aircocheck biedt u een deskundige controle van alle vitale onderdelen van het airco-systeem. Tijdens deze controle wordt het volgende gechecked:.

- Werking van essentiële onderdelen van het aircosysteem

- Koelende werking van het systeem

- Kwaliteit van het stof- en pollenfilter

 

Na deze aircocheck kunnen wij u geheel vrijblijvend adviseren over een eventuele airco onderhoudsbeurt. Er is al een aircocheck voor €10,-

 

Kardol Airco onderhoudsbeurt

Na verloop van tijd kunnen bij slangen, koppelingen en andere componenten van het aircosysteem kleine lekkages ontstaan. Op deze manier kan het koudemiddel wat het systeem zijn koelende werking geeft ontsnappen en zal uw airco na verloop van tijd niet meer goed koelen. Daarnaast kan het problemen geven voor de smering van het systeem.

 

Tijdens een airco onderhoudsbeurt wordt het systeem opnieuw vacuüm gezogen zodat al het vocht uit het systeem verdwijnt en eventuele lekkages kunnen worden ontdekt. Vervolgens wordt het koudemiddel bijgevuld en zal een fluor houdend smeermiddel worden toegevoegd. Op deze manier kunnen lekkages in de toekomst eenvoudiger worden opgespoord.

 

Een airco onderhoudsbeurt bij Auto Kardol kost €99,-. Dit is exclusief eventuele reparaties. Mochten er tijdens het airco onderhoud mankementen worden ontdekt dan wordt er eerst met u overlegd en ontvangt u een offerte voor de geadviseerde werkzaamheden. Pas wanneer u akkoord geeft op de offerte zullen wij overgaan tot vervanging of reparatie van onderdelen. Zo komt u nooit onverwacht voor verrassingen te staan.

 

Kardol Airco Geurbehandeling

Door de groei van bacteriën en schimmels in het aircosysteem kunnen nare geurtjes en een ongezond klimaat ontstaan in de auto. Om dit te voorkomen is er de Airco Geurbehandeling. Tijdens deze behandeling wordt het systeem grondig gereinigd en ontdaan van bacteriën en andere zaken die een nare geur kunnen veroorzaken of slecht kunnen zijn voor uw gezondheid. Er is al een Kardol Geurbehandeling voor €50,-.

 

Maak zelf een afspraak voor airco onderhoud


Wij adviseren om uw aircosysteem ieder jaar te laten controleren. Daarnaast is het aan te raden iedere 2 jaar grondig airco onderhoud te laten plegen door middel van een onderhoudsbeurt. Twijfelt u of wilt u een afspraak maken? Maak dan gebruik van onze werkplaatsplanner of kom langs bij één van onze vestigingen.

 

Tips & trucs: zo gebruikt u uw airco optimaal

- Koudemiddel smeert de onderdelen van uw airco-systeem. Schakel deze daarom regelmatig in. Daarnaast voorkomt regelmatig inschakelen uitdroging van afdichtingen.

- Na een lange rit kan er condenswater onder uw auto liggen. Dit is geen reden voor zorgen.

- Uw verhitte interieur snel afkoelen? Zet alle ramen open en zet het ventilatiesysteem in de recirculatiestand.

- Heeft u het gevoel dat uw airco niet goed functioneert? Laat het systeem altijd controleren! Een tekort aan koudemiddel en dus smering kan schade veroorzaken en u op hoge kosten jagen bij vervanging.

 

ContactgegevensKardol Autobedrijf nieuws update! X

Op woensdag 13-05-2020 heeft er een brand plaatsgevonden in ons filiaal in Nijmegen. (Lagelandseweg 63) Hierdoor is het pand voor langere tijd onbruikbaar geworden.

Onze werkzaamheden zijn voorlopig overgeplaatst naar ons filiaal aan de Stephensonstraat 21 in Tiel. Bestaande telefoon en mail adressen zijn gewoon bereikbaar.

De vertrouwde service en kwaliteit die u van ons gewend bent wordt voorlopig in Tiel voortgezet. Hiervoor zijn oplossingen met vervangend vervoer en haal en breng service.